bardzo prosta solanka
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Bierzemy 5 szt. średnie ziemniaki, kroimy w kostkę i gotujemy do połowy!
Krok 2:
Szynkę i kiełbasę również kroimy w kostkę
Krok 3:
I smażyć na dużym ogniu!
Krok 4:
Gdy pojawi się skórka, dodaj pomidory (wcześniej obrane i pokrojone w kostkę),
Krok 5:
Śmietana i koncentrat pomidorowy (sól i pieprz do smaku).
Krok 6:
Gdy ziemniaki są w połowie ugotowane, dodaj skład patelni,
Krok 7:
I gotuj przez 10-15 minut! Na koniec dodaj pokrojone w kostkę ogórki i kto lubi przyprawy! Dać proboszcza 10 min.! Podawać z plasterkiem cytryny! Pyszne)) miłego apetytu!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Gotowana szynka - 282 kcal / 100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Kiełbasa wędzona - 507 kcal/100g