bezmięsna bezmięsna zupa z soczewicy

od dawna wierzą, że ta konkretna zupa jest w stanie w pełni zaspokoić głód!
Rumba-HawanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 27 % 4 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 73 % 11 g
62 kcal
IG: 90 / 0 / 10

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.
gotuj soczewicę z ziemniakami przez 7 minut po ugotowaniu. Posolić
obierz cebulę i marchewkę, posiekaj i podsmaż.
Dodaj do zupy i gotuj przez kolejne 3 minuty.
osobno wymieszaj wszystkie przyprawy z czosnkiem, zalej 3 łyżki. l wrząca woda i dodaj koncentrat pomidorowy.
włóż wszystko do zupy i gotuj przez kolejną minutę.
na końcu możesz dodać dowolną zieleń.
a podczas serwowania - krakersy.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Kurkuma - 325   kcal/100g
  • Tymianek - 101   kcal/100g
  • Tymianek suszony - 276   kcal/100g
  • Tymianek - 276   kcal/100g
  • Soczewica suszona nie gotowana - 340   kcal/100g
  • Soczewica suszona gotowana - 106   kcal/100g
  • Soczewica - 340   kcal/100g
  • Krakersy kremowe - 414   kcal/100g
  • Krakersy pszenne - 331   kcal/100g
  • Krakersy - 331   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g

Podobne przepisy