bezmięsna bezmięsna zupa z soczewicy
skład / składniki
7
porcje:
metoda gotowania
ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.
gotuj soczewicę z ziemniakami przez 7 minut po ugotowaniu. Posolić
obierz cebulę i marchewkę, posiekaj i podsmaż.
Dodaj do zupy i gotuj przez kolejne 3 minuty.
osobno wymieszaj wszystkie przyprawy z czosnkiem, zalej 3 łyżki. l wrząca woda i dodaj koncentrat pomidorowy.
włóż wszystko do zupy i gotuj przez kolejną minutę.
na końcu możesz dodać dowolną zieleń.
a podczas serwowania - krakersy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kurkuma - 325 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Soczewica suszona nie gotowana - 340 kcal/100g
- Soczewica suszona gotowana - 106 kcal/100g
- Soczewica - 340 kcal/100g
- Krakersy kremowe - 414 kcal/100g
- Krakersy pszenne - 331 kcal/100g
- Krakersy - 331 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g