Sałatka Jeżowca
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
gotuj krewetki, obierz je z pancerza.
ugotuj ryż, schłodź.
Połącz ryż, krewetki, kapustę morską i zieloną cebulę, drobno posiekaną.
doprawiamy chudym majonezem i podajemy....
smacznego!
ugotuj ryż, schłodź.
Połącz ryż, krewetki, kapustę morską i zieloną cebulę, drobno posiekaną.
doprawiamy chudym majonezem i podajemy....
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Krewetki w puszkach - 81 kcal/100g
- Krewetki gotowane - 95 kcal/100g
- Krewetki obrane mrożone - 60 kcal/100g
- Krewetki świeże - 97 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Kapusta morska - 5 kcal / 100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g