herbata z mlekiem i solą
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
herbata z solą różni się dość poważnie od tego, co zwykle pijemy w kuchni. Napar z herbaty gotujemy w wodzie o objętości 1 szklanki. Gotowanie trwa, aż woda odparuje około jednej trzeciej części.
wlej półtorej szklanki mleka i soli do tego naparu. Wymieszaj łyżką, trzymając herbatę z solą w niskiej temperaturze, nie pozwalając jej się zagotować. W tej formie nasze mewy będą gotować bardzo powoli, około 15 minut. To koniec gotowania herbaty.
wlać do kubka / kubków. Możesz wrzucić tam masło, jeśli jesteś pewien, że możesz przyjąć specyficzny smak herbaty.
wlej półtorej szklanki mleka i soli do tego naparu. Wymieszaj łyżką, trzymając herbatę z solą w niskiej temperaturze, nie pozwalając jej się zagotować. W tej formie nasze mewy będą gotować bardzo powoli, około 15 minut. To koniec gotowania herbaty.
wlać do kubka / kubków. Możesz wrzucić tam masło, jeśli jesteś pewien, że możesz przyjąć specyficzny smak herbaty.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Czarna herbata - 0 kcal/100g