herbata mleczna

hołd dla starych angielskich tradycji! Zawsze bardzo lubiłam herbatę, zwłaszcza herbatę mleczną. Jest całkiem smaczny, a przepis jest tak prosty, że nawet dziecko może go przygotować.
elena DAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 1 g
tłuszcze 17 % 1 g
węglowodany 67 % 4 g
23 kcal
IG: 25 / 0 / 75

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.

zaparzamy nasze suche liście herbaty. Pozostaw czajnik na 10 minut, podczas gdy liście oddają wszystkie przydatne elementy gorącej wodzie. Wlej herbatę do kubka. Ogólnie rzecz biorąc, robimy wszystko, do czego jesteśmy przyzwyczajeni, przygotowując zwykłą herbatę.

 jedyną rzeczą, która bardzo odróżni ją od codziennego gorącego napoju, jest dodatek w postaci ciepłego mleka. Wymieszaj w herbacie. Oto nowy, niezwykły smak!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Herbata - 0   kcal/100g

Podobne przepisy