herbata mleczna
skład / składniki
1
porcje:
gotowanie krok po kroku
zaparzamy nasze suche liście herbaty. Pozostaw czajnik na 10 minut, podczas gdy liście oddają wszystkie przydatne elementy gorącej wodzie. Wlej herbatę do kubka. Ogólnie rzecz biorąc, robimy wszystko, do czego jesteśmy przyzwyczajeni, przygotowując zwykłą herbatę.
jedyną rzeczą, która bardzo odróżni ją od codziennego gorącego napoju, jest dodatek w postaci ciepłego mleka. Wymieszaj w herbacie. Oto nowy, niezwykły smak!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Herbata - 0 kcal/100g