paluszki krabowe domowe

paluszki krabowe można teraz zrobić w domu! Szybko, smacznie, zdrowo. Wiele przepisów zawiera paluszki krabowe, ale nikt nie zastanawiał się, ile zakupionych paluszków krabowych zawiera szkodliwe substancje. Aby przynajmniej trochę chronić nasze ciało, możesz zrobić nasze ulubione paluszki krabowe i używać ich zgodnie z ich przeznaczeniem - możesz je po prostu zjeść, możesz użyć ich w sałatkach lub innych potrawach, w których wymagany jest ten składnik.
IraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 50 % 8 g
tłuszcze 25 % 4 g
węglowodany 25 % 4 g
93 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min
Pangasius rozmrażamy, kroimy na kawałki i siekamy blenderem lub przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. Następnie włóż do rondla i zagotuj na małym ogniu. Skrobię rozpuścić w 100 ml wody. Stopniowo dodawaj rozpuszczoną skrobię do podgrzanej mieszanki pangasius, dokładnie mieszając. Gotuj, aż zgęstnieje. Zdejmij z ognia. dodaj sól. 1 łyżka przyprawy krabowej. dokładnie wymieszaj. Rozłóż w prostokątnym kształcie. Chłodzić. Pokrój na kawałki w postaci patyków. Zanurz paluszki w przyprawie krabowej i włóż do lodówki na godzinę. Domowe paluszki krabowe są gotowe! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Język morski - 88   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Skrobia ziemniaczana - 300   kcal/100g

Podobne przepisy