paluszki krabowe domowe
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
Pangasius rozmrażamy, kroimy na kawałki i siekamy blenderem lub przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. Następnie włóż do rondla i zagotuj na małym ogniu. Skrobię rozpuścić w 100 ml wody. Stopniowo dodawaj rozpuszczoną skrobię do podgrzanej mieszanki pangasius, dokładnie mieszając. Gotuj, aż zgęstnieje. Zdejmij z ognia. dodaj sól. 1 łyżka przyprawy krabowej. dokładnie wymieszaj. Rozłóż w prostokątnym kształcie. Chłodzić. Pokrój na kawałki w postaci patyków. Zanurz paluszki w przyprawie krabowej i włóż do lodówki na godzinę. Domowe paluszki krabowe są gotowe! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Język morski - 88 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Skrobia ziemniaczana - 300 kcal/100g