galaretka z czerwonej porzeczki Firefly

piękne danie o bardzo przyjemnym smaku i konsystencji! Piękno gotowego dżemu, jego konsystencja i smak. Wszyscy wiedzą, że czerwona smorydyna jest królową jagód i magazynem witamin, więc zbiory z niej są najlepszym sposobem na ich zachowanie. Robię to w ten sposób...
SzuraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 56 g
217 kcal
IG: 11 / 0 / 89

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h
opłucz jagodę, wysusz, przepuść przez sokowirówkę.
dodaj cukier do soku
doprowadź do ognia, aż cukier całkowicie się rozpuści, nie pozwalając mu się zagotować, ciągle mieszając masę
wlać do gotowych wysterylizowanych słoików, zwinąć i przechowywać.
może być przechowywany zarówno na zimno, jak i w temperaturze pokojowej
miłego uzupełniania witamin!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sok - 36   kcal/100g

Podobne przepisy