galaretka z czerwonej porzeczki Firefly
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
opłucz jagodę, wysusz, przepuść przez sokowirówkę.
dodaj cukier do soku
doprowadź do ognia, aż cukier całkowicie się rozpuści, nie pozwalając mu się zagotować, ciągle mieszając masę
wlać do gotowych wysterylizowanych słoików, zwinąć i przechowywać.
może być przechowywany zarówno na zimno, jak i w temperaturze pokojowej
miłego uzupełniania witamin!
dodaj cukier do soku
doprowadź do ognia, aż cukier całkowicie się rozpuści, nie pozwalając mu się zagotować, ciągle mieszając masę
wlać do gotowych wysterylizowanych słoików, zwinąć i przechowywać.
może być przechowywany zarówno na zimno, jak i w temperaturze pokojowej
miłego uzupełniania witamin!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sok - 36 kcal/100g