sausep Tea
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
przy pierwszym naparze bierzemy łyżeczkę pokruszonych owoców sausepa i napełniamy 300 mililitrami wody. Nalegaj na taką herbatę przez 2-3 minuty, a następnie wypij ją.
ponowne zaparzenie wykorzystuje już zaparzoną herbatę, którą wlewa się do 200 mililitrów wrzącej wody.
zaparz herbatę z kwaśnicy podczas ponownego zaparzania należy w termosie.
mogę powiedzieć, że jeśli uda ci się zdobyć owoce sausepa, koniecznie spróbuj herbaty według mojego przepisu.
możesz również mieszać zmiażdżone suszone owoce sausepa z czarną i zieloną herbatą i zaparzyć taką mieszankę zgodnie z tymi samymi zasadami.
ponowne zaparzenie wykorzystuje już zaparzoną herbatę, którą wlewa się do 200 mililitrów wrzącej wody.
zaparz herbatę z kwaśnicy podczas ponownego zaparzania należy w termosie.
mogę powiedzieć, że jeśli uda ci się zdobyć owoce sausepa, koniecznie spróbuj herbaty według mojego przepisu.
możesz również mieszać zmiażdżone suszone owoce sausepa z czarną i zieloną herbatą i zaparzyć taką mieszankę zgodnie z tymi samymi zasadami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Herbata - 0 kcal/100g