skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotujemy niezbędne składniki.
Krok 2:
Najpierw mieszam wszystkie składniki na spodku osobno. Weź łyżeczkę czarnej herbaty.
Krok 3:
Dodaj do niego tymianek.
Krok 4:
I tymianek.
Krok 5:
Wszystko wymieszaj, trochę posiekaj i włóż do sitka do zaparzania.
Krok 6:
Możesz opcjonalnie dodać kilka owoców dzikiej róży.
Krok 7:
Wlać wrzącą wodę i przykryć pokrywką. Nalegaj 5-7 minut.
Krok 8:
W razie potrzeby dodaj cukier, wymieszaj.
Krok 9:
Ciesz się wspaniałym aromatem i smakiem herbaty z tymianku. Miłego picia herbaty!
herbata będzie miała pozytywny wpływ na organizm człowieka w okresie przeziębienia lub grypy.
pomoże również w złym trawieniu lub wzdęciach.
najczęściej napój jest spożywany jako mieszanka z czarną lub zieloną herbatą. Możesz również mieszać trawę tymianku z jagodami dzikiej róży.
nie należy często pić herbaty z tymiankiem, ponieważ istnieją poważne przeciwwskazania, w tym zmniejszenie czynności tarczycy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Herbata - 0 kcal/100g
