papryka pomidory cebula na zimę

dzięki przepisowi możesz rozpieszczać się świeżą papryką nawet zimą). Łatwość przygotowania
Lady A.Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 1 g
tłuszcze 46 % 6 g
węglowodany 46 % 6 g
82 kcal
IG: 83 / 0 / 17

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

prawdopodobnie jeden z najprostszych przepisów na przygotowanie papryki z cebulą.
papryka jest dokładnie myta, nasiona są usuwane, krojone na małe kawałki.
pokrojone kawałki są smażone na patelni w oleju roślinnym.
obieramy cebulę, myjemy, kroimy w pierścienie, a także smażymy na osobnej patelni w oleju roślinnym.
umyte koperek i pietruszka, posiekane.
po umyciu pomidorów polej je wrzącą wodą i usuń skórkę.
posiekaj obrane pomidory, włóż do pojemnika do gotowania, dodaj olej roślinny i zagotuj.
dodaj cukier i sól do pomidorów.
gotuj pomidory przez co najmniej trzy minuty, a następnie dodaj paprykę, zioła i cebulę.
ponownie doprowadzając do wrzenia, układamy w uprzednio wysterylizowanych słoikach i zwijamy pokrywkami.
przechowuj paprykę z cebulą najlepiej w chłodnym miejscu, z dala od światła słonecznego, które może wpływać na kolor papryki.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy