skład / składniki
metoda gotowania
prawdopodobnie jeden z najprostszych przepisów na przygotowanie papryki z cebulą.
papryka jest dokładnie myta, nasiona są usuwane, krojone na małe kawałki.
pokrojone kawałki są smażone na patelni w oleju roślinnym.
obieramy cebulę, myjemy, kroimy w pierścienie, a także smażymy na osobnej patelni w oleju roślinnym.
umyte koperek i pietruszka, posiekane.
po umyciu pomidorów polej je wrzącą wodą i usuń skórkę.
posiekaj obrane pomidory, włóż do pojemnika do gotowania, dodaj olej roślinny i zagotuj.
dodaj cukier i sól do pomidorów.
gotuj pomidory przez co najmniej trzy minuty, a następnie dodaj paprykę, zioła i cebulę.
ponownie doprowadzając do wrzenia, układamy w uprzednio wysterylizowanych słoikach i zwijamy pokrywkami.
przechowuj paprykę z cebulą najlepiej w chłodnym miejscu, z dala od światła słonecznego, które może wpływać na kolor papryki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g