skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Do sałatki potrzebne były: awokado, jajka, jogurt, majonez, czosnek, ocet balsamiczny, sól, pieprz.
Krok 2:
Jajka należy ugotować, a następnie oddzielić białka od żółtek.
Krok 3:
Mielone żółtka widelcem.
Krok 4:
Awokado obieramy, kroimy na kawałki. Radzę, aby awokado nie ściemniało, zostaw pestkę w pokrojonym awokado. Na samym końcu, po wymieszaniu wszystkich składników, kość można usunąć.
Krok 5:
Dodaj majonez, jogurt i ocet do mieszanki i wszystko dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj sól i pieprz według własnych upodobań. Czosnek należy posiekać, a także dodać do mieszanki.
Krok 6:
Białka jaj kroimy w małe kostki i dodajemy do gotowej mieszanki.
Krok 7:
Wymieszaj sałatkę z sosem.
Krok 8:
Powstałe awokado z jajkiem rozprowadzamy na chlebie pita lub chlebie i jemy.
Krok 9:
Podobało mi się. Zrobiłam tosty i położyłam sałatkę na wierzchu. Wyszło świetnie!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Awokado - 208 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Lawasz ormiański - 236 kcal/100g
- Pita - 277 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g