skład / składniki
metoda gotowania
od czasów starożytnych ludzie zbierają kapustę na zimę, używając różnych przepisów.
powiem Ci, jak przygotować mrożoną kapustę na zimę.
Jeśli nie masz specjalnego miejsca do przechowywania świeżej kapusty przez zimę, możesz przechowywać trochę mrożonej kapusty w zamrażarce.
należy pamiętać, że po rozmrożeniu przygotowanej kapusty nie będzie ona chrupiąca w smaku i dlatego nie nadaje się do sałatek.
ale taka kapusta jest idealna do potraw takich jak gołąbki, barszcz lub solanka.
kapustę można zamrozić w liściach lub drobno posiekać.
kapusta Mrożona z liści nadaje się do gotowania gołąbków.
aby to zrobić, główkę kapusty rozkłada się na liście, gotuje przez kilka minut w lekko osolonej wodzie, a następnie układa partiami w plastikowych torebkach i zamraża.
W przypadku przyszłego barszczu lub solanki kapusta jest siekana i układana w workach.
torby są wkładane do zamrażarki.
z reguły do przygotowania potraw z posiekanej kapusty nie jest wymagane wstępne rozmrażanie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g