krewetki z ryżem w Chińskiej ścianie podkowy szczęścia

szczęście dla miłośników owoców morza! Pyszne, proste i oryginalne! Niezwykłość serwowania i połączenie smaku krewetek i ryżu. Na bezmięsną kolację takie danie jest po prostu darem niebios! Post kończy się i chcę spędzić go pysznymi, pięknymi daniami, aby został zapamiętany na rok w naszej pamięci nie tylko gotowanymi warzywami , ale różnymi, smacznymi daniami. Dzisiaj gotuję krewetki z ryżem na Chlebowej Podkowie i radzę spróbować tego dania według mojego przepisu, naprawdę mam nadzieję, że ci się spodoba. Życzę ci apetytu! Ryż z krewetkami na Podkowie,, I zdecydowali, że spędzą wieczór razem, Ale nie wyszło rewelacja, udaremniła cukinię, I dodano do talerza-witaminy!
SzuraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 8 g
tłuszcze 26 % 10 g
węglowodany 53 % 20 g
194 kcal
IG: 16 / 74 / 11

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
gotuj krewetki w wodzie z liściem laurowym, solą i przyprawami.
wlej olej roślinny do kotła, podgrzej do miękkości i włóż umyty i wysuszony ryż, smaż przez 2-3 minuty z curry lub innymi przyprawami, a następnie dodaj przegotowaną wodę, aby była na palcu nad ryżem, gotuj z zamkniętą pokrywką bez mieszania na małym ogniu.
cukinię kroimy na talerze i smażymy na oleju roślinnym na złoty kolor, sól pod koniec smażenia.
obierz czosnek i przepuść przez prasę.
natrzyj naszą cukinię czosnkiem.
pokrój szary chleb o grubości 4-5 ml., tryb plasterkowy na pół, Wytnij środek i pokrój równomiernie na kawałki.
smażyć nasz chleb na oleju roślinnym.
obierz gotowane krewetki i usmaż je z cebulą na oleju Rast.
dekorujemy danie.
krewetki i ryż układamy na przemian w podkowy chlebowe.
obracamy talerze z cukinii w przekaźniki i kładziemy je na boku talerza.
użyłam sałatki z buraków konserwowych ze słoika.
smażone kromki chleba układamy również na talerzu
serwujemy nasze danie i życzymy wszystkim smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Krewetki w puszkach - 81   kcal/100g
  • Krewetki gotowane - 95   kcal/100g
  • Krewetki obrane mrożone - 60   kcal/100g
  • Krewetki świeże - 97   kcal/100g
  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Rys - 344   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Chleb "darnicki" - 206   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej najwyższej jakości - 254   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej 1 klasy - 226   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej 2 klasy - 220   kcal/100g
  • Chleb pszenny z mąki razowej - 250   kcal/100g
  • Chleb żytni z obranej mąki - 189   kcal/100g
  • Chleb żytni z mąki tapetowej - 181   kcal/100g
  • Chleb z otrębów białkowych - 182   kcal/100g
  • Chleb pszenny białkowy - 242   kcal/100g
  • Chleb zbożowy - 231   kcal/100g
  • Chleb "doktorski" - 232   kcal/100g
  • Chleb"Orłowski" - 211   kcal/100g
  • Chleb "Ukraiński" - 213   kcal/100g
  • Baton prosty - 248   kcal/100g
  • Bochenek mąki najwyższej jakości - 265   kcal/100g
  • Bułki miejskie z mąki klasy i - 254   kcal/100g
  • Bułka miejska - 261   kcal/100g
  • Bułka maślana - 252   kcal/100g
  • Baranki proste - 336   kcal/100g
  • Chleb - 254   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy