barszcz z ziemniakami pomidorami i fasolą

zaskakująco smaczny, bogaty barszcz z pomidorami i papryką. Smakowity. Ze względu na okoliczności stało się tak, że mieszkając w Niemczech, nie zawsze można kupić te same produkty, co na Ukrainie. I bardzo kochamy Barszcz, więc przystosowałem się do gotowania naszego ukraińskiego barszczu w niemieckich warunkach. :) W smaku nie jest gorszy od niczego, ale czas gotowania znacznie się skrócił.
OlgaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 4 g
tłuszcze 22 % 5 g
węglowodany 61 % 14 g
120 kcal
IG: 86 / 0 / 14

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.
  15. Krok 15:

    Krok 15.
  16. Krok 16:

    Krok 16.

więc zacznijmy.
moje mięso, napełnij zimną wodą, podpal, zagotuj, usuń pianę, a następnie gotuj bulion, aż mięso będzie gotowe na małym ogniu przez około 1 godzinę.
w tym czasie myjemy, myjemy i kroimy warzywa.
wyjmujemy mięso, kroimy w drobną kostkę, wkładamy z powrotem do bulionu mięsnego, doprowadzamy do wrzenia lekko soli i wkładamy ziemniaki. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut.
dodaj posiekaną kapustę do bulionu z mięsem i ziemniakami i gotuj przez 10 minut na małym ogniu.
w tym czasie przygotowujemy smażenie. Cebulę, marchewkę, paprykę smażymy na oleju roślinnym. Smażone warzywa łączymy z mąką, również smażoną na oleju. Dodaj pomidory, lekko usmaż, w razie potrzeby dodaj pastę pomidorową (jeśli pomidory nie są bardzo dojrzałe lub kolor nie jest wystarczająco nasycony), wszystko wymieszaj i zalej bulionem mięsnym. Doprowadzić smażenie do wrzenia, postawić na bardzo małym ogniu i gotować na wolnym ogniu przez kilka minut. Usuwamy z ognia.
dodaj fasolę w puszkach i buraki do bulionu. Na koniec kładziemy ziele angielskie i liść laurowy.
zmiel czosnek solą w moździerzu, dodaj smalec i kontynuuj mielenie, aż będzie gładkie.
Dodaj smażenie do barszczu, dobrze wymieszaj, zagotuj i dopraw smalcem z czosnkiem. Próbujemy, dodajemy zmielony pieprz , w razie potrzeby-sól, drobno posiekaną zieloną cebulę i natkę pietruszki. I jeszcze raz doprowadzamy do wrzenia i usuwamy z ognia. Pozwól parzyć przez 10 minut (w razie potrzeby możesz dłużej). Barszcz jest gotowy. Podawać ze śmietaną. Możesz ozdobić natką pietruszki.
smacznego!

weź ilość wody według własnego uznania. Można go zmniejszyć lub zwiększyć według własnego uznania, w zależności od tego, czy chcesz uzyskać gęstszą, czy cieńszą zupę.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Fasola - 328   kcal/100g
  • Biała fasola - 352   kcal/100g
  • Fasola ognista czerwona - 23   kcal/100g
  • Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy - 871   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947   kcal/100g
  • Skwarki wieprzowe - 895   kcal/100g
  • Smalec - 797   kcal/100g
  • Szpik - 658   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy