marmurkowa pasta z masłem kakaowym

czekasz na gości? Przygotuj niezwykłą czekoladową ucztę na herbatę! Bardzo smaczne słodycze można przygotować samodzielnie - wystarczy zdobyć niezbędne składniki. Zwykle kupuję je w sklepach internetowych. Bardzo przyjemnie jest nie tylko delektować się domowymi smakołykami, ale także traktować ich gości. Spróbuj!
saga♫♪♫♪Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 1 % 1 g
tłuszcze 75 % 65 g
węglowodany 24 % 21 g
763 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 50 min

1. Wyłóż małą blachę do pieczenia (lub formę) pergaminem. Rozmiar formy to około 22 x 22 cm.
2. W średnim rondlu połącz masło kakaowe, masło kokosowe i masło orzechowe.
3. Dodaj cukier puder, wanilię i wszystko wymieszaj, podgrzej na umiarkowanym ogniu. Nie zapomnij stale mieszać, trzymaj w ogniu, aż masa stanie się jednorodna.
4. Wlać do formy i odczekać 15 minut, aż masa lekko ostygnie.
5. Rozbij gorzką czekoladę i rozpuść ją w łaźni wodnej.
6. Wlej czekoladę do mieszanki w formie cienkim strumieniem, tworząc plamę ostrza noża.
7. Gdy makaron całkowicie ostygnie, włóż go do lodówki na co najmniej kilka godzin.
8. Pokrój gotowy przysmak na porcje.

miłej herbaty!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wanilia - 288   kcal/100g
  • Czekolada gorzka - 539   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 895   kcal/100g
  • Olej kokosowy - 925   kcal/100g
  • Masło kakaowe - 884   kcal/100g

Podobne przepisy