marmurkowa pasta z masłem kakaowym
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Wyłóż małą blachę do pieczenia (lub formę) pergaminem. Rozmiar formy to około 22 x 22 cm.
2. W średnim rondlu połącz masło kakaowe, masło kokosowe i masło orzechowe.
3. Dodaj cukier puder, wanilię i wszystko wymieszaj, podgrzej na umiarkowanym ogniu. Nie zapomnij stale mieszać, trzymaj w ogniu, aż masa stanie się jednorodna.
4. Wlać do formy i odczekać 15 minut, aż masa lekko ostygnie.
5. Rozbij gorzką czekoladę i rozpuść ją w łaźni wodnej.
6. Wlej czekoladę do mieszanki w formie cienkim strumieniem, tworząc plamę ostrza noża.
7. Gdy makaron całkowicie ostygnie, włóż go do lodówki na co najmniej kilka godzin.
8. Pokrój gotowy przysmak na porcje.
miłej herbaty!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wanilia - 288 kcal/100g
- Czekolada gorzka - 539 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Masło orzechowe - 895 kcal/100g
- Olej kokosowy - 925 kcal/100g
- Masło kakaowe - 884 kcal/100g