skład / składniki
metoda gotowania
1. Dodaj żeberka wołowe, czosnek i ziele angielskie do rondla z wodą. Żebra należy najpierw umyć.
2. Doprowadzić do wrzenia i usunąć pianę łyżką cedzakową, a następnie gotować na małym ogniu przez 1,5-2 godziny.
3. Podczas gotowania żeber obieramy i kroimy ziemniaki w kostkę i myjemy ryż.
4. Dodaj ziemniaki i ryż do garnka, gotuj przez 20 minut. Gotujemy jajka przepiórcze.
5. W międzyczasie pokrój marchewki w plasterki i grubo posiekaj szczaw. Pokrój resztę zieleni: pietruszkę, koperek i zieloną cebulę.
6. Dodaj marchewki do rondla, sól do smaku i gotuj przez 10 minut.
7. Jajka przepiórcze kroimy na kawałki (część jaj należy pozostawić do podania, przecinając na pół).
8. Usuń czosnek z bulionu. Dodaj posiekane jajka, szczaw i zioła.
9. Wyłącz ogień i pozwól barszczowi parzyć się pod pokrywką przez 10 minut.
podawaj ze śmietaną i połówkami jajek!
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal / 100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal / 100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Szczaw - 19 kcal / 100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Jajko przepiórcze - 168 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g
- Żeberka wołowe - 233 kcal/100g