sałatka z serem cowpea i wiśniami
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
1. Wigno umyć, zalać zimną wodą, umieścić na kuchence na średnim ogniu i doprowadzić do wrzenia.
2. Dodaj sól, gotuj fasolę przez 4-5 minut, a następnie wrzuć ją do durszlaka, aby uzyskać nadmiar wilgoci.
3. Umyj i pokrój pomidory koktajlowe na połówki.
4. Wymieszaj ocet, oliwę z oliwek, trochę soli, jeśli chcesz - ulubione przyprawy.
5. Włóż wignę do miski.
6. Pokrój fetę i parmezan na talerze, Dodaj do fasoli.
7. Dopraw sałatkę sosem z octu, oleju i przypraw.
8. Ułóż gotową sałatkę na ładnym talerzu i podawaj.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser "feta" - 290 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g
- Cowpea cowpea - 90 kcal/100g