skład / składniki
metoda gotowania
1. Ugotuj ziemniaki.
2. Teraz musisz przygotować wignę. Aby to zrobić, umyj go i pokrój na kawałki. Wlać wignę zimną wodą, podpalić i zagotować, a następnie zmniejszyć ciepło, gotować wignę przez 5 minut. Wrzuć durszlak do szklanki woda.
3. Pokrój kurczaka na średnie kawałki.
4. Obierz marchewki, cebulę, czosnek. Zetrzyj marchewki na grubej tarce, pokrój cebulę w półpierścienie, drobno posiekaj czosnek.
5. Rozgrzej olej roślinny na patelni, smaż w nim mięso na złoty kolor.
6. Posyp smażonego kurczaka sezamem, wlej połowę sosu sojowego.
7. Dodaj marchewkę, cebulę, czosnek i wignę, wszystko wymieszaj i smaż przez 2-3 minuty.
8. Wlej pozostały sos sojowy, wymieszaj i smaż wszystko razem, aż cebula i marchewka będą gotowe (5-10 minut). Spróbuj posmakować. Nie dodaję soli, ponieważ sos jest już słony. Ale jeśli uważasz, że sól nie wystarczy, dodaj.
podawaj wignę z gotowanymi ziemniakami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Cowpea cowpea - 90 kcal/100g