czerwony ryż z kurczakiem
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Gotujemy ryż, wcześniej dobrze umyty. Ryż gotuje się we wrzącej wodzie przez około 20 minut na małym ogniu. Nie zapomnij dodać soli do wody.
2. Pokrój piersi z kurczaka na średniej wielkości plastry.
3. Łączymy skrobię, mąkę i pachnące zioła, mieszamy. Zwiń kawałki kurczaka w suchej mieszance.
4. Smaż je na gorącym oleju roślinnym przez 10-15 minut, a następnie wlej mleko kokosowe zmieszane z żółtkiem.
5. Dodaj curry i sól, gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut na małym ogniu.
danie jest gotowe, podawane, dekorowane i podawane na gorąco.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Curry - 352 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Mleko kokosowe - 230 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Mieszanka ziół - 259 kcal/100g
- Czerwony ryż - 341 kcal/100g