zupa grzybowa z wędzonymi żeberkami i czerwoną soczewicą

Przygotuj przepyszną zupę z wędzonymi żeberkami! Rodzina będzie zachwycona! Ta zupa okazuje się tak smaczna, aromatyczna i bogata, że na pewno bliscy poproszą nie tylko o dodatki, ale także o częstsze gotowanie)) moi to zrobili - teraz w naszej rodzinie jest to ulubione pierwsze danie.
ReinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 28 % 7 g
tłuszcze 36 % 9 g
węglowodany 36 % 9 g
149 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 45 min

1. Grzyby zalać gorącą wodą (1 szklanka).
2. Umieść bulion na kuchence, zagotuj.
3. Obierz cebulę i czosnek, drobno posiekaj, smaż w oleju roślinnym przez 5 minut.
4. W tym czasie obierz marchewki, a następnie drobno posiekaj je i seler. Połóż cebulę i czosnek, smaż na złoty kolor.
5. Umieść przygotowane warzywa w gotowanym bulionie, zmniejsz ogrzewanie do minimum.
6. Dobrze opłucz soczewicę i wyślij tam.
7. Opłucz grzyby, wyciśnij, dodaj również do rondla.
8. Gotuj wszystko razem przez 10 minut.
9. Dodaj umyte wędzone żeberka, gotuj przez kolejne 5 minut.
10. Sól, pieprz.

gotowe! Smacznego!

Kaloryczność produktów, możliwych w składzie dania

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Seler - 12   kcal/100g
  • Korzenie selera - 32   kcal/100g
  • Borowiki suszone - 286   kcal/100g
  • Kurki suszone - 261   kcal/100g
  • Borowiki suszone - 231   kcal/100g
  • Borowiki suszone - 315   kcal/100g
  • Shiitake suszone - 331   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g
  • Czerwona soczewica - 314   kcal/100g
  • Wędzone żeberka wieprzowe - 514   kcal/100g

Podobne przepisy