jest głównym składnikiem kuchni azjatyckiej, smacznym i pożywnym. Spróbuj poeksperymentować i wypróbować przepisy na dania cowpea we własnej kuchni. Rośliny strączkowe tej odmiany będą godną konkurencją dla mięsa pod względem ilości zawartego białka. Białka roślinne są łatwo i całkowicie przyswajalne, przyczyniają się do wzmocnienia organizmu. Jedzą go zarówno świeże, jak i gotowane, smażone i konserwowane.
Najczęściej cowpea występuje w przepisach z tymi pięcioma produktami:
Produkt | liczba przepisów z kombinacją | kalorie kcal w 100g | białka G w 100g | tłuszcze G w 100g | węglowodany G w 100g |
---|---|---|---|---|---|
sos sojowy | 4 | 51 | 6 | 0 | 66.6 |
szczypiorek | 2 | 19 | 1.3 | 0 | 4.6 |
cukier | 2 | 398 | 0 | 0 | 99.7 |
Sezam | 2 | 582 | 21 | 53.7 | 12 |
oliwa z oliwek | 2 | 913 | 0 | 99.8 | 0 |
składnik jest dodawany do lobio, gulaszu warzywnego, smażony w cieście z jajka, mąki i sera. Jedzenie szybko zaspokaja głód, wygląda interesująco i niecodziennie. Do pierwszych dań dodaje się długą fasolę. Zupy warzywne z cienkimi zielonymi strąkami wyglądają oryginalnie i dobrze smakują. Rośliny strączkowe są idealne do robienia lekkich letnich sałatek. Wigna jest często zamrażana, aby cieszyć się jej delikatnym smakiem i delikatnym aromatem w sezonie zimowym. Służy do gotowania zapiekanek i ciast z nadzieniem warzywnym, omletów na niedzielne rodzinne Śniadanie. Łączy się z owocami morza i kremowymi sosami.