skład / składniki
metoda gotowania
1. Obierz i posiekaj czosnek.
2. Papryczki chili umyć i pokroić w plasterki. Z nasionami, jeśli lubisz bardzo ostro. Jeśli nie, musisz je najpierw usunąć.
3. Umytą wignę pokrój na kawałki o długości 6 cm.
4. Posiekaj orzeszki ziemne, posiekaj zieloną cebulę.
5. Zagotuj wodę w małym rondlu, zanurz tam fasolę, gotuj przez 5 minut, a następnie włóż do durszlaka.
6. Podgrzej połowę oleju roślinnego na średnim ogniu na patelni, smaż w nim czosnek przez 1 minutę.
7. Dodaj sos fasolowy, sos sojowy i gotowaną wignę. Wymieszaj, trzymaj na ogniu przez minutę, a następnie włóż do talerza.
8. Dodaj pozostały olej roślinny na patelnię, podgrzej go i smaż zieloną cebulę, orzeszki ziemne i papryczkę chili przez kilka minut (aż będzie ładnie pachnieć).
9. Teraz umieść smażoną szalotkę na patelni, wymieszaj i umieść mieszaninę na talerzu na wierzchu fasoli.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Surowe orzeszki ziemne ze skorupką - 564 kcal/100g
- Surowe orzeszki ziemne bez łupin - 568 kcal/100g
- Orzeszki ziemne gotowane - 376 kcal/100g
- Orzeszki ziemne smażone ze skorupką - 582 kcal/100g
- Orzeszki ziemne prażone i solone - 585 kcal/100g
- Orzeszki ziemne orzechy - 568 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Szalotka - 72 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Cowpea cowpea - 90 kcal/100g