pieczone panierowane piersi wołowe
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
wstępnie ugotowane w osolonej wodzie i schłodzone wymiona pokroić w plastry o średniej grubości(około 1 cm).
kawałki wymion posyp solą i pieprzem.
posyp mąkę na talerz.
ułóż bułkę tartą na osobnym talerzu.
w misce rozbij jajko i ubij je z odrobiną soli widelcem.
rozgrzej patelnię olejem roślinnym.
Zwiń kawałki wymion w mące, a następnie zanurz w ubitym jajku, a następnie zwiń w bułce tartej.
podsmaż wymiona z obu stron, aż będą apetyczne, chrupiące.
rozpuść masło.
podawaj na gorąco z ulubionym dodatkiem i warzywami. Posyp smażone wymiona roztopionym masłem.
miłej kolacji!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g
- Wymiona krowy - 173 kcal/100g