smażone jajka byka
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
1. Umyj jaja byka, zdejmij skorupkę i pokrój je w plastry o grubości około 1 cm, a następnie pokrój każde kółko na połówki.
2. Obierz i pokrój cebulę w półpierścienie.
3. Na patelni rozgrzej olej roślinny, włóż cebulę i smaż na lekko złoty kolor.
4. Dodaj jaja byka do cebuli, sól, pieprz, wlej trochę Tabasco. Wszystko dobrze wymieszaj.
5. Smaż jaja byka przez 10-15 minut(aż płyn wyparuje).
jaja byka są gotowe do podania. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sos Tabasco - 12 kcal/100g
- Jaja byka - 230 kcal/100g