skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Pokrój rybę na porcje.
Krok 2:
Przenieś do miski, aby było miejsce na marynatę.
Krok 3:
Dodaj wodę z octem, solą, białym pieprzem do ryby i wymieszaj.
Krok 4:
Wlej żółtka do miski na ciasto.
Krok 5:
Dodaj wodę.
Krok 6:
Przesiej mąkę do konsystencji śmietany i wymieszaj.
Krok 7:
Pozostałą mąkę przesiać do płaskiego naczynia do panierowania ryb.
Krok 8:
Posiekaj zielenie.
Krok 9:
Dodaj warzywa do ciasta i wymieszaj. Sól i pieprz do smaku. Zielone ciasto jest gotowe.
Krok 10:
Pokrój winogrona na pół.
Krok 11:
Usuń kości.
Krok 12:
Pokrój chili i Tabasco.
Krok 13:
Umieść pieprz na patelni z olejem.
Krok 14:
Dodaj sos sojowy.
Krok 15:
Dodaj cukier.
Krok 16:
Dodaj Tabasco.
Krok 17:
Umieść winogrona na patelni. SOS gotujemy, od czasu do czasu mieszając, aż lekko zgęstnieje.
Krok 18:
Wlej olej rybny na drugą patelnię.
Krok 19:
Połóż rybę na serwetce i wysusz.
Krok 20:
Przełóż na mąkę i zwiń.
Krok 21:
Widelcem zanurz rybę w cieście i włóż na patelnię.
Krok 22:
Sos jest prawie gotowy.
Krok 23:
Odwróć rybę, gdy jedna strona ciasta jest usmażona.
Krok 24:
Rozłóż sos na naczyniu.
Krok 25:
Układamy winogrona w kółko.
Krok 26:
Usuń gotową rybę na serwetce.
Krok 27:
Układamy również rybę w kółko.
Krok 28:
Symetrycznie i z duszą.
Krok 29:
Żeby było pięknie.
Krok 30:
Udekoruj cytryną i ziołami.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Winogrona - 65 kcal / 100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal / 100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal / 100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal / 100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Biały pieprz - 0 kcal/100g
- Sos Tabasco - 12 kcal/100g
- Tilapia - 103 kcal/100g