smażona tilapia z pikantnym sosem w cieście

pyszna ryba Plus wyśmienity SOS! To danie jest godne królów! Pikantna smażona tilapia w domowym cieście według przepisu znanego kucharza jest uzupełniona aromatycznym i bogatym w smaki sosem z winogronami. Jadłeś coś takiego? Następnie marsz do kuchni polega na gotowaniu i próbowaniu.
FosterAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 13 g
tłuszcze 33 % 13 g
węglowodany 33 % 13 g
215 kcal
IG: 15 / 0 / 85

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Pokrój rybę na porcje.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przenieś do miski, aby było miejsce na marynatę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj wodę z octem, solą, białym pieprzem do ryby i wymieszaj.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej żółtka do miski na ciasto.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj wodę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Przesiej mąkę do konsystencji śmietany i wymieszaj.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pozostałą mąkę przesiać do płaskiego naczynia do panierowania ryb.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Posiekaj zielenie.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Dodaj warzywa do ciasta i wymieszaj. Sól i pieprz do smaku. Zielone ciasto jest gotowe.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Pokrój winogrona na pół.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Usuń kości.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Pokrój chili i Tabasco.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Umieść pieprz na patelni z olejem.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Dodaj sos sojowy.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Dodaj cukier.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Dodaj Tabasco.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Umieść winogrona na patelni. SOS gotujemy, od czasu do czasu mieszając, aż lekko zgęstnieje.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Wlej olej rybny na drugą patelnię.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Połóż rybę na serwetce i wysusz.

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Przełóż na mąkę i zwiń.

  21. Krok 21:

    Krok 21.

    Widelcem zanurz rybę w cieście i włóż na patelnię.

  22. Krok 22:

    Krok 22.

    Sos jest prawie gotowy.

  23. Krok 23:

    Krok 23.

    Odwróć rybę, gdy jedna strona ciasta jest usmażona.

  24. Krok 24:

    Krok 24.

    Rozłóż sos na naczyniu.

  25. Krok 25:

    Krok 25.

    Układamy winogrona w kółko.

  26. Krok 26:

    Krok 26.

    Usuń gotową rybę na serwetce.

  27. Krok 27:

    Krok 27.

    Układamy również rybę w kółko.

  28. Krok 28:

    Krok 28.

    Symetrycznie i z duszą.

  29. Krok 29:

    Krok 29.

    Żeby było pięknie.

  30. Krok 30:

    Krok 30.

    Udekoruj cytryną i ziołami.

miłego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Winogrona - 65   kcal / 100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal / 100g
  • 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal / 100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal / 100g
  • Żółtka jaj - 352   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g
  • Biały pieprz - 0   kcal/100g
  • Sos Tabasco - 12   kcal/100g
  • Tilapia - 103   kcal/100g

Podobne przepisy