skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Włóż wszystkie składniki do nadzienia na patelnię, wymieszaj, podpal i gotuj kapustę na małym ogniu przez około 40 minut. Niech ostygnie. Włóż sól do miski na ciasto.
Krok 2:
Dodaj cukier.
Krok 3:
Rozbij jajko.
Krok 4:
Odmierz i dodaj olej.
Krok 5:
Dodaj śmietanę. Wybierz zawartość tłuszczu do smaku.
Krok 6:
Dodaj wodę i wszystko dobrze wymieszaj.
Krok 7:
Porcjami przesiej mąkę do miski, zacznij wyrabiać ciasto.
Krok 8:
Przenieś gęste ciasto na stół i kontynuuj ugniatanie, dodając mąkę. Mąka może potrzebować nieco więcej lub nieco mniej niż określona ilość.
Krok 9:
Podziel ciasto na kawałki, zwiń je w kulkę i zwiń w okrąg.
Krok 10:
Połóż łyżkę nadzienia na kółkach ciasta i uformuj placki-długie i prawie okrągłe w przekroju.
Krok 11:
Rozgrzej olej na patelni i usmaż placki.
Krok 12:
Smażymy z 4 stron, więc wygląda ciekawiej.
Krok 13:
Ostudź trochę-i podawaj.
Krok 14:
Oto są w przekroju.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g