smażona okra po indyjsku
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
1. Pokrój okrę i szalotkę w pierścienie.
2. Podgrzej patelnię olejem roślinnym.
3. Rozłóż szalotki, smaż przez 3-4 minuty.
4. Dodaj okrę i zielony groszek, mieszając, smaż je razem z cebulą przez taki sam czas.
5. Włóż przyprawy, sól. Wymieszaj, przytrzymaj przez kilka minut.
6. Podawaj gotowe danie na gorąco. Smażona okra idealnie komponuje się z ryżem.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Szalotka - 72 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Okra - 33 kcal/100g