Karasiki małe smażone
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Czyścimy i patroszymy karasiki. Smak gotowego dania z nawiązką rekompensuje poświęcony czas. Im mniejszy Karaś, tym smaczniejszy
Krok 2:
Sól wszystkich bezpośrednio w misce
Krok 3:
Toczyć w mące
Krok 4:
I rozłóż na patelni z dobrze rozgrzanym olejem roślinnym
Krok 5:
Smażyć na dużym ogniu przez 5-7 minut, odwrócić na drugą stronę i kolejne 2-3 minuty. Ruszaj! Poczęstuję!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Karaś gotowany - 102 kcal/100g
- Karaś świeży - 87 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g