skład / składniki
metoda gotowania
1. Umyj okrę. Lepiej wziąć to mały rozmiar. Pokrój duże warzywa na kilka kawałków.
2. Rozbij 3 jajka do miski, ubij je trzepaczką.
3. Przesiej mąkę do pojemnika o odpowiedniej wielkości, Dodaj do niej mieszankę mielonej papryki i czosnku w proszku. Dobrze wymieszaj.
4. W osobnym pojemniku przetrzyj parmezan, dodaj bułkę tartą. Wymieszaj również mieszaninę.
5. Najpierw włóż okrę do jajka, a następnie zwiń w mieszance mąki. Następnie warzywa należy ponownie zanurzyć w jajku, a następnie włożyć do mieszanki krakersów i parmezanu.
6. Rozłóż półfabrykaty na płaskiej powierzchni.
7. Rozgrzej patelnię olejem roślinnym.
8. Smaż okrę na złoty kolor.
9. Połóż gotowe warzywa na ręcznikach papierowych (aby usunąć nadmiar tłuszczu).
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g
- Czosnek w proszku - 331 kcal/100g
- Okra - 33 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g