Stynka smażona w cieście
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
1. Najpierw oczyść rybę z niejadalnych części, dobrze umyj ją w środku, aby nie była gorzka. Sól rybę (i kawior, jeśli była) i pozostaw na 15 minut do solenia.
2. W międzyczasie ubij jajka, wlej do szerokiego talerza. Dodaj czerwoną paprykę i \ \ lub przyprawy do ryb. Wlej mąkę na drugi ten sam talerz.
3. Panierujemy ryby w tej kolejności: mąka, jajko, mąka. Panierujemy również kawior.
4. Smaż rybę na gorącej patelni z olejem po obu stronach, aż się zarumieni. Na innej patelni smażymy również kawior i zalewamy pozostałym jajkiem, smażymy, aż jajko będzie gotowe.
to wszystko. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Pachnidło - 91 kcal/100g