Stynka smażona w cieście

na górze jest rumiany, w środku jest delikatny i soczysty. Przygotuj pyszną rybę! Wspaniały i prosty przepis na pyszną smażoną rybę-delikatną, soczystą i pachnącą. Z chrupiącą złotą skórką. Jednym z najpopularniejszych przepisów w naszej rodzinie jest to, że zarówno dorośli, jak i dzieci uwielbiają takie ryby.
ReinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 44 % 14 g
tłuszcze 25 % 8 g
węglowodany 31 % 10 g
157 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

1. Najpierw oczyść rybę z niejadalnych części, dobrze umyj ją w środku, aby nie była gorzka. Sól rybę (i kawior, jeśli była) i pozostaw na 15 minut do solenia.

2. W międzyczasie ubij jajka, wlej do szerokiego talerza. Dodaj czerwoną paprykę i \ \ lub przyprawy do ryb. Wlej mąkę na drugi ten sam talerz.

3. Panierujemy ryby w tej kolejności: mąka, jajko, mąka. Panierujemy również kawior.

4. Smaż rybę na gorącej patelni z olejem po obu stronach, aż się zarumieni. Na innej patelni smażymy również kawior i zalewamy pozostałym jajkiem, smażymy, aż jajko będzie gotowe.

to wszystko. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Pachnidło - 91   kcal/100g

Podobne przepisy