makaron muszlowy z kurczakiem i kurkami w sosie śmietanowym

objadanie się! Pyszne i szybkie danie z kurczaka z grzybami dla całej rodziny! Szybki przepis, często przygotowuję to danie jesienią, kiedy przyjeżdżamy z lasu ze świeżymi grzybami - szybko rozmrozić kurczaka, pokroić grzyby, wszystko lekko podsmażyć z cebulą i dusić w śmietanie! Objadanie się! Możesz wziąć dowolny makaron, ale lepiej niż twarde odmiany!
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 12 g
tłuszcze 19 % 10 g
węglowodany 58 % 31 g
261 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

przygotuj grzyby - posortuj świeże, opłucz, rozmroź zamrożone.
miałem mrożone gotowane kurki. Muszą być lekko rozmrożone - łatwiej je ciąć.
1. Umieść ugotowany makaron.
2. Rozgrzej olej na patelni.
3. Dodaj posiekaną cebulę na patelnię, a następnie dodaj przygotowane grzyby.
4. Pokrój pierś z kurczaka na kawałki około 1X1, 5 cm, Dodaj do patelni.
5. Smaż wszystko, aż płyn wyparuje.
6. Posyp zawartość patelni mąką, szybko wymieszaj i zdejmij z ognia, aby obniżyć temperaturę. Sól, pieprz.
7. Dodaj śmietanę i mieszaj, aż sos będzie gładki zawartość.
8. Gotuj makaron do stopnia al-dente.
9. Podawaj makaron, polewając duszone ze śmietaną grzyby z kurczakiem.
jeśli masz makaron z pszenicy durum, możesz go wymieszać z sosem, a nawet ugotować, a nawet zostawić na następny dzień - nie zmokną.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurki - 13   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g
  • Makaron muszelkowy - 344   kcal/100g

Podobne przepisy