skład / składniki
metoda gotowania
przygotuj grzyby - posortuj świeże, opłucz, rozmroź zamrożone.
miałem mrożone gotowane kurki. Muszą być lekko rozmrożone - łatwiej je ciąć.
1. Umieść ugotowany makaron.
2. Rozgrzej olej na patelni.
3. Dodaj posiekaną cebulę na patelnię, a następnie dodaj przygotowane grzyby.
4. Pokrój pierś z kurczaka na kawałki około 1X1, 5 cm, Dodaj do patelni.
5. Smaż wszystko, aż płyn wyparuje.
6. Posyp zawartość patelni mąką, szybko wymieszaj i zdejmij z ognia, aby obniżyć temperaturę. Sól, pieprz.
7. Dodaj śmietanę i mieszaj, aż sos będzie gładki zawartość.
8. Gotuj makaron do stopnia al-dente.
9. Podawaj makaron, polewając duszone ze śmietaną grzyby z kurczakiem.
jeśli masz makaron z pszenicy durum, możesz go wymieszać z sosem, a nawet ugotować, a nawet zostawić na następny dzień - nie zmokną.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurki - 13 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Makaron muszelkowy - 344 kcal/100g