kiełkujący owies w doniczce jabłkowej
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
1. Wcześniej namocz rodzynki.
2. Posiekaj orzechy włoskie.
3. W jabłkach odetnij wierzchołki i wytnij środek ,aby zrobić "garnki".
4. Wlej mleko do małego rondla, włóż owies, wymieszaj. Gotuj przez 5 minut, a następnie zdejmij patelnię z ognia.
5. Dodaj rodzynki, orzechy, żurawinę do garnka.
6. Umieść miód, sól, mielony cynamon.
7. Wlej syrop klonowy. Wszystko wymieszaj.
8. Wypełnij powstałą masą "garnki" jabłkowe.
energiczny poranek i aktywny dzień!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Żurawina - 26 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Miód - 400 kcal / 100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Syrop klonowy - 241 kcal/100g
- Mielony cynamon - 247 kcal/100g
- Kiełkujący owies - 480 kcal / 100g