Sałatka z serca wieprzowego z marynowaną cebulą

pyszna, oszczędna, niskoczęściowa i prosta sałatka! Pilne gotowanie! Taka sałatka wyróżnia się niewielką liczbą składników. Tak, i lubię sałatki, dla których możesz wcześniej przygotować produkty.
FosterAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 7 g
tłuszcze 38 % 8 g
węglowodany 29 % 6 g
125 kcal
IG: 80 / 0 / 20

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Zagotuj serce w osolonej wodzie z przyprawami i ostudź. Obierz cebulę. Odcedź zielony groszek.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój cebulę w cienkie półpierścienie i włóż do wygodnej miski.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj sól, cukier i ocet. Cukier jest około 2-3 razy większy niż sól.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj ocet i wodę, dobrze wymieszaj. Posmakuj marynaty i dopraw do smaku. Pozostaw cebulę do marynowania przez co najmniej pół godziny.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Usuń tłuszcz z serca.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pokrój serce w cienkie paski.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wrzuć cebulę do durszlaka i lekko ściśnij. Dodaj cebulę do mięsa.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj zielony groszek.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Sól i pieprz sałatkę do smaku, dodaj majonez.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Wymieszaj sałatkę, pozwól jej trochę zaparzyć - i gotowe. Możesz pokroić pietruszkę na sałatkę, jest tutaj na podwórko.

<p>miłego!</p>

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Groszek zielony świeży - 280   kcal/100g
  • Groszek zielony konserwowy - 55   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Serce wieprzowe - 118   kcal/100g

Podobne przepisy