sałatka z serca wieprzowego z marynowaną cebulą
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Zagotuj serce w osolonej wodzie z przyprawami i ostudź. Obierz cebulę. Odcedź zielony groszek.
Krok 2:
Pokrój cebulę w cienkie półpierścienie i włóż do wygodnej miski.
Krok 3:
Dodaj sól, cukier i ocet. Cukier jest około 2-3 razy większy niż sól.
Krok 4:
Dodaj ocet i wodę, dobrze wymieszaj. Posmakuj marynaty i dopraw do smaku. Pozostaw cebulę do marynowania przez co najmniej pół godziny.
Krok 5:
Usuń tłuszcz z serca.
Krok 6:
Pokrój serce w cienkie paski.
Krok 7:
Wrzuć cebulę do durszlaka i lekko ściśnij. Dodaj cebulę do mięsa.
Krok 8:
Dodaj zielony groszek.
Krok 9:
Sól i pieprz sałatkę do smaku, dodaj majonez.
Krok 10:
Wymieszaj sałatkę, pozwól jej trochę zaparzyć - i gotowe. Możesz pokroić pietruszkę na sałatkę, jest tutaj na podwórko.
<p>miłego!</p>
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Serce wieprzowe - 118 kcal/100g