biała czekolada z masła kakaowego
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
1. Masło kakaowe wkładamy do żaroodpornej miski.
2. Włóż masło kakaowe do stopienia w łaźni wodnej.
3. Wlej cukier puder do osobnej miski, dodaj mleko w proszku, wymieszaj.
4. Za pomocą małego Sitka przesiej mieszankę cukru pudru z mlekiem w proszku do masła kakaowego.
5. Wszystko dobrze wymieszaj, aż masa będzie jednorodna.
6. Wlej ekstrakt waniliowy, wymieszaj.
7. Wlej gorącą masę do foremek i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
miłej herbaty!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Mleko w proszku - 465 kcal/100g
- Ekstrakt waniliowy - 321 kcal/100g
- Masło kakaowe - 884 kcal/100g