biała czekolada z masła kakaowego

ugotuj białą czekoladę i zaproś przyjaciół na wieczorną herbatę! Prosty sposób podczas gotowania prawdziwej białej czekolady. Znacznie smaczniejszy i zdrowszy produkt sklepowy.
alena•♫Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 4 % 3 g
tłuszcze 35 % 29 g
węglowodany 61 % 51 g
610 kcal
IG: 13 / 0 / 87

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 15 min

1. Masło kakaowe wkładamy do żaroodpornej miski.
2. Włóż masło kakaowe do stopienia w łaźni wodnej.
3. Wlej cukier puder do osobnej miski, dodaj mleko w proszku, wymieszaj.
4. Za pomocą małego Sitka przesiej mieszankę cukru pudru z mlekiem w proszku do masła kakaowego.
5. Wszystko dobrze wymieszaj, aż masa będzie jednorodna.
6. Wlej ekstrakt waniliowy, wymieszaj.
7. Wlej gorącą masę do foremek i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.

miłej herbaty!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g
  • Mleko w proszku - 465   kcal/100g
  • Ekstrakt waniliowy - 321   kcal/100g
  • Masło kakaowe - 884   kcal/100g

Podobne przepisy