Zdrowie Owsianki

zdrowe i niskokaloryczne danie, a co najważniejsze pyszne! W owsiance zdrowie na 100 gramów 120 kcal.
IrenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 7 g
tłuszcze 10 % 3 g
węglowodany 68 % 21 g
137 kcal
IG: 0 / 18 / 82

metoda gotowania

czas gotowania: 20 min
opłucz proso, zalej lekko osoloną wodą w dużych ilościach.
gotuj na małym ogniu przez 15 minut, a następnie spuść nadmiar wody.
dodaj twarożek, namoczone rodzynki do owsianki i możesz podawać!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Kasza jaglana - 335   kcal/100g
  • Rodzynki - 280   kcal/100g
  • Kiszmisz - 279   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy