zielona soczewica z kurczakiem

pyszna i lecznicza soczewica z poziomem gotowania & quot; prostsze niż proste & quot;. Starożytni lekarze wierzyli, że soczewica daje człowiekowi siłę, zdrowie i równowagę psychiczną. Pyszna soczewica z kurczakiem specjalnie dla ciebie!
czarny kotAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 44 % 16 g
tłuszcze 11 % 4 g
węglowodany 44 % 16 g
176 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.
  15. Krok 15:

    Krok 15.
  16. Krok 16:

    Krok 16.
  17. Krok 17:

    Krok 17.
  18. Krok 18:

    Krok 18.
  19. Krok 19:

    Krok 19.
  20. Krok 20:

    Krok 20.
pokrój cebulę w drobną kostkę.
drobno posiekaj marchewki.
drobno posiekaj czosnek.
pokrój filet z kurczaka na małe kawałki.
wlej soczewicę do rondla, spłucz i zalej zimną wodą.
podpalamy.
po ugotowaniu usuń piankę, zmniejsz ogień do średniego i gotuj soczewicę przez około 30 minut. 8. 10 minut przed gotowością dodaj liść laurowy i sól.
pod koniec gotowania spuść wodę z soczewicy.
na patelni włóż drobno posiekany czosnek do rozgrzanego oleju i smaż przez chwilę.
następnie dodaj filety.
smażyć ze wszystkich stron na złoty kolor.
dodaj marchewkę i cebulę.
dobrze wymieszaj.
dodaj czerwony i czarny pieprz, kolendrę i sól.
smażyć masę do miękkości warzyw przez około 10 minut.
zmniejsz ogień i dodaj soczewicę.
wymieszaj soczewicę z kurczakiem i podgrzewaj wszystko razem na małym ogniu przez około minutę.
podawaj soczewicę z kurczakiem na gorąco.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Soczewica suszona nie gotowana - 340   kcal/100g
  • Soczewica suszona gotowana - 106   kcal/100g
  • Soczewica - 340   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g

Podobne przepisy