przystawka wieprzowa w sosie śmietanowym

taka przekąska nie tylko dobrze wygląda na stole, ale jest również bardzo smaczna! Nietypowe, ale powinno się podobać)
♚LarisynshikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 35 % 7 g
tłuszcze 50 % 10 g
węglowodany 15 % 3 g
141 kcal
IG: 75 / 0 / 25

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Pokrój wieprzowinę na cienkie kawałki, przełóż na półmisek.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój cebulę w krążki,

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Następnie zalej go wrzącą wodą, ostudź, spuść wodę, wyciśnij, skrop cebulę octem.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Przenieś cebulę na mięso.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój ogórki kiszone na cienkie plasterki,

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Połóż wieprzowinę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Ubij śmietanę w pianę.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Weź czosnek

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Zmiel czosnek

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Wymieszaj z sah.proszkiem, pieprzem, solą, bitą śmietaną.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Przenieś sos na przystawkę wieprzową

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Posiekaj drobno ostrą paprykę.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Posyp SOS ostrą papryką.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ogórki kiszone - 16   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g

Podobne przepisy