przystawka wieprzowa w sosie śmietanowym
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Pokrój wieprzowinę na cienkie kawałki, przełóż na półmisek.
Krok 2:
Pokrój cebulę w krążki,
Krok 3:
Następnie zalej go wrzącą wodą, ostudź, spuść wodę, wyciśnij, skrop cebulę octem.
Krok 4:
Przenieś cebulę na mięso.
Krok 5:
Pokrój ogórki kiszone na cienkie plasterki,
Krok 6:
Połóż wieprzowinę.
Krok 7:
Ubij śmietanę w pianę.
Krok 8:
Weź czosnek
Krok 9:
Zmiel czosnek
Krok 10:
Wymieszaj z sah.proszkiem, pieprzem, solą, bitą śmietaną.
Krok 11:
Przenieś sos na przystawkę wieprzową
Krok 12:
Posiekaj drobno ostrą paprykę.
Krok 13:
Posyp SOS ostrą papryką.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 16 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g