napój z miodu
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Nie wiem o tobie, ale bardzo lubię miód. Wkładam jedzenie do herbaty, a nawet do kawy, jem z naleśnikami, podczas choroby dodaję je do ciepłego mleka. I smaczne i zdrowe. Mam też przepis na napój z miodem. Jest bardzo prosty w przygotowaniu, a odporność podnosi na raz! I odziedziczyłem go po mojej babci.
umyj jagody, wyciśnij sok. Najwygodniej jest to zrobić przez gazę, po prostu złóż ją na kilka warstw. Wlej wytłoczki z jagód gorącą wodą i umieść na małym ogniu. Gotuj je przez około 8 minut. Pozostaw na około pół godziny. Następnie odcedź bulion, wyciśnij miazgę i ostudź (bardzo mało).
po schłodzeniu dodaj miód do wywaru (ten, który wolisz, wolę kwiatowy) i mieszaj, aż całkowicie się rozpuści.
następnie wlej tam wcześniej wyciśnięty sok. Odcedź napój jeszcze raz. Schłodzić w lodówce.
to bardzo smaczny i naturalny produkt, który pasuje do prawie każdego jedzenia na twoim stole. A co najważniejsze, jest bardzo przydatny! Pij dla zdrowia, ale nie zapominaj, że miód może być uczulony, więc uważaj z nim.
umyj jagody, wyciśnij sok. Najwygodniej jest to zrobić przez gazę, po prostu złóż ją na kilka warstw. Wlej wytłoczki z jagód gorącą wodą i umieść na małym ogniu. Gotuj je przez około 8 minut. Pozostaw na około pół godziny. Następnie odcedź bulion, wyciśnij miazgę i ostudź (bardzo mało).
po schłodzeniu dodaj miód do wywaru (ten, który wolisz, wolę kwiatowy) i mieszaj, aż całkowicie się rozpuści.
następnie wlej tam wcześniej wyciśnięty sok. Odcedź napój jeszcze raz. Schłodzić w lodówce.
to bardzo smaczny i naturalny produkt, który pasuje do prawie każdego jedzenia na twoim stole. A co najważniejsze, jest bardzo przydatny! Pij dla zdrowia, ale nie zapominaj, że miód może być uczulony, więc uważaj z nim.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Borówka brusznica - 43 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g