napój z miodu

zdrowy i pożywny napój na pewno ci się spodoba!
NicoleAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 9 g
43 kcal
IG: 11 / 0 / 89

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
Nie wiem o tobie, ale bardzo lubię miód. Wkładam jedzenie do herbaty, a nawet do kawy, jem z naleśnikami, podczas choroby dodaję je do ciepłego mleka. I smaczne i zdrowe. Mam też przepis na napój z miodem. Jest bardzo prosty w przygotowaniu, a odporność podnosi na raz! I odziedziczyłem go po mojej babci.
umyj jagody, wyciśnij sok. Najwygodniej jest to zrobić przez gazę, po prostu złóż ją na kilka warstw. Wlej wytłoczki z jagód gorącą wodą i umieść na małym ogniu. Gotuj je przez około 8 minut. Pozostaw na około pół godziny. Następnie odcedź bulion, wyciśnij miazgę i ostudź (bardzo mało).
po schłodzeniu dodaj miód do wywaru (ten, który wolisz, wolę kwiatowy) i mieszaj, aż całkowicie się rozpuści.
następnie wlej tam wcześniej wyciśnięty sok. Odcedź napój jeszcze raz. Schłodzić w lodówce.
to bardzo smaczny i naturalny produkt, który pasuje do prawie każdego jedzenia na twoim stole. A co najważniejsze, jest bardzo przydatny! Pij dla zdrowia, ale nie zapominaj, że miód może być uczulony, więc uważaj z nim.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Miód - 400   kcal/100g
  • Borówka brusznica - 43   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy