Seltz z głowy świni

Urocza przekąska jest szczególnie dobra z chrzanem! Polecamy! Bardzo lubię produkt mięsny z głów wieprzowych o nazwie Selts. Głowy wieprzowe są znacznie tańsze niż mięso, a smak jest znacznie lepszy niż jakakolwiek kiełbasa. Wspaniałe domowe jedzenie. Moje zwierzaki uwielbiają seltzery z chrzanem. Niezła przekąska pod zaparowaną butelką wódki, świetne śniadanie i tak dalej i tak dalej. Możesz chwalić bez końca, lepiej wziąć i ugotować Hoth według tego przepisu.
faustinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 48 % 13 g
tłuszcze 41 % 11 g
węglowodany 11 % 3 g
164 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 d
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
opłucz głowę świni, pokrój ją na kawałki i gotuj przez trzy godziny. Rozłóż mięso na małe kawałki. Obierz cebulę, drobno posiekaj i dodaj do mięsa głowy. Posolić mięso do smaku i rozcieńczyć bulionem, w którym zostało ugotowane. Konsystencja Seltzera będzie zależeć od ilości płynu. Wlej aromatyczne przyprawy do masy i poczekaj, aż wszystko ostygnie. Napełnij plastikową torbę więcej niż do połowy schłodzonym mięsem. Zawiąż torbę nitką i włóż do rondla. Przykryj szczelnie pokrywką o mniejszej średnicy i dociśnij ciężarem.
pozostaw seltzes do zamrożenia na jeden dzień. Gotowy produkt jest krojony w plastry, podawany na talerzach z musztardą, ostrym chrzanem. Kruche gotowane ziemniaki posypane posiekanymi ziołami są bardzo dobre dla Seltzera.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Sól - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g
  • Głowa świni - 216   kcal/100g

Podobne przepisy