Seltz z głowy świni
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
opłucz głowę świni, pokrój ją na kawałki i gotuj przez trzy godziny. Rozłóż mięso na małe kawałki. Obierz cebulę, drobno posiekaj i dodaj do mięsa głowy. Posolić mięso do smaku i rozcieńczyć bulionem, w którym zostało ugotowane. Konsystencja Seltzera będzie zależeć od ilości płynu. Wlej aromatyczne przyprawy do masy i poczekaj, aż wszystko ostygnie. Napełnij plastikową torbę więcej niż do połowy schłodzonym mięsem. Zawiąż torbę nitką i włóż do rondla. Przykryj szczelnie pokrywką o mniejszej średnicy i dociśnij ciężarem.
pozostaw seltzes do zamrożenia na jeden dzień. Gotowy produkt jest krojony w plastry, podawany na talerzach z musztardą, ostrym chrzanem. Kruche gotowane ziemniaki posypane posiekanymi ziołami są bardzo dobre dla Seltzera.
pozostaw seltzes do zamrożenia na jeden dzień. Gotowy produkt jest krojony w plastry, podawany na talerzach z musztardą, ostrym chrzanem. Kruche gotowane ziemniaki posypane posiekanymi ziołami są bardzo dobre dla Seltzera.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g
- Głowa świni - 216 kcal/100g