gulasz wołowy
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
Valentina Semyonovna wysłała swoją jedyną córkę na studia do miasta. Jak będzie tam na snickersach, musisz nakarmić swoją córkę. Dobra rzecz w wiosce z zapasami żywności jest dobra. Valentina Semyonovna ugotowała dżemy, przekręciła słoiki z sałatkami i grzybami. I po pierwszej Śnieżce ona i jej mąż zabili byka. Aby córka nie głodowała, przetworzyli mięso na gulasz wołowy i wysłali je do miasta, do akademika. Dziewczyny jedli gulasz, ale chwalili go, a Valentina Semenovna przekazała im przepis.
do tego gulaszu potrzebujesz mięsa otyłych zwierząt. Odetnij folię z mięsa, usuń ścięgna i pokrój na kawałki o wadze około 50 g.w dużej misce posolić całe mięso i wymieszać.
przygotuj słoiki do gulaszu: umyj, sterylizuj i susz. Każdy słoik jest wypełniony mięsem, nie osiągając szyi 2,5 cm, wrzucamy do słoików 3 ziarna pieprzu, 1 liść laurowy.
gotujemy kości wołowe w osolonej wodzie i gotujemy powstały bulion, wlewamy kawałki mięsa. Płyn nie powinien sięgać 1,5 cm do krawędzi.
Zamknij gulasz metalowymi pokrywkami i wyślij do garnka do sterylizacji. Czas sterylizacji wynosi 2 godziny.
schłodzić słoiki zimną wodą, którą stopniowo wlewa się do garnka.
do tego gulaszu potrzebujesz mięsa otyłych zwierząt. Odetnij folię z mięsa, usuń ścięgna i pokrój na kawałki o wadze około 50 g.w dużej misce posolić całe mięso i wymieszać.
przygotuj słoiki do gulaszu: umyj, sterylizuj i susz. Każdy słoik jest wypełniony mięsem, nie osiągając szyi 2,5 cm, wrzucamy do słoików 3 ziarna pieprzu, 1 liść laurowy.
gotujemy kości wołowe w osolonej wodzie i gotujemy powstały bulion, wlewamy kawałki mięsa. Płyn nie powinien sięgać 1,5 cm do krawędzi.
Zamknij gulasz metalowymi pokrywkami i wyślij do garnka do sterylizacji. Czas sterylizacji wynosi 2 godziny.
schłodzić słoiki zimną wodą, którą stopniowo wlewa się do garnka.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina jest tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Żeberka wołowe - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g