gulasz wołowy

Oryginalny pyszny przepis o przyjemnym domowym smaku.
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 76 % 22 g
tłuszcze 24 % 7 g
węglowodany 0 % 0 g
154 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 3 h 10 min
Valentina Semyonovna wysłała swoją jedyną córkę na studia do miasta. Jak będzie tam na snickersach, musisz nakarmić swoją córkę. Dobra rzecz w wiosce z zapasami żywności jest dobra. Valentina Semyonovna ugotowała dżemy, przekręciła słoiki z sałatkami i grzybami. I po pierwszej Śnieżce ona i jej mąż zabili byka. Aby córka nie głodowała, przetworzyli mięso na gulasz wołowy i wysłali je do miasta, do akademika. Dziewczyny jedli gulasz, ale chwalili go, a Valentina Semenovna przekazała im przepis.
do tego gulaszu potrzebujesz mięsa otyłych zwierząt. Odetnij folię z mięsa, usuń ścięgna i pokrój na kawałki o wadze około 50 g.w dużej misce posolić całe mięso i wymieszać.
przygotuj słoiki do gulaszu: umyj, sterylizuj i susz. Każdy słoik jest wypełniony mięsem, nie osiągając szyi 2,5 cm, wrzucamy do słoików 3 ziarna pieprzu, 1 liść laurowy.
gotujemy kości wołowe w osolonej wodzie i gotujemy powstały bulion, wlewamy kawałki mięsa. Płyn nie powinien sięgać 1,5 cm do krawędzi.
Zamknij gulasz metalowymi pokrywkami i wyślij do garnka do sterylizacji. Czas sterylizacji wynosi 2 godziny.
schłodzić słoiki zimną wodą, którą stopniowo wlewa się do garnka.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina jest tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Żeberka wołowe - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy