Chintaki
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
zaczynamy przygotowywać chintakę od rozbicia jej na kostki i włożenia do małego cienkościennego rondla. Następnie wlej 50 mililitrów niskotłuszczowej śmietany do tego samego rondla. Teraz umieszczamy nasz pojemnik z mieszaniną w łaźni wodnej, podgrzewamy zawartość rondla, nie zapominając o mieszaniu, aż powstanie jednorodna, gęsta masa. Następnie dodaj granulowany cukier, chili i startą skórkę pomarańczową do powstałej masy. Wszystko dokładnie wymieszaj. Następnie napój chintaki jest gotowy, wlewamy go do filiżanek i podajemy do stołu, do jedzenia na śniadanie lub kolację. Smacznego dla Ciebie i Twoich bliskich!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Śliwka - 42 kcal/100g
- Śliwka świeżo mrożona - 52 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Skórka pomarańczowa - 97 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g