łatwy deser waniliowy z kiwi
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
niesamowicie łatwy deser pochodzi z tego wspaniałego przepisu kulinarnego kuchni angielskiej. Jest idealny dla wszystkich miłośników wszelkiego rodzaju diet.
Otwórz torebkę budyniu waniliowego i wymieszaj z trzema łyżkami soku owocowo-jagodowego "Multiwitamina". Pozostały sok wlewa się do rondla i rozpala na wolnym ogniu. Trzymaj, aż płyn się zagotuje. Jak tylko się zagotuje, wlej sok z budyniem, dokładnie wymieszaj, gotuj przez kolejną minutę i wyjmij z pieca. Bierzemy sześć porcji pięknych szklanek i wlewamy do nich sok. Otwieramy drugą torebkę budyniu, wlewamy do niej kilka łyżek mleka, mieszamy. Pozostałe mleko podgrzewamy na ogniu, po czym wlewamy do niego mleko z budyniem, dodajemy cukier i gotujemy przez około minutę. Zdjąć z ognia, lekko ostudzić, rozcieńczyć jogurtem naturalnym i wlać do szklanek na żółty budyń mleczny. Szklanki wkładamy do lodówki na cztery godziny. Po wyjęciu, przewróceniu na talerze, rozłożeniu pokrojonych kręgów świeżego kiwi.
Otwórz torebkę budyniu waniliowego i wymieszaj z trzema łyżkami soku owocowo-jagodowego "Multiwitamina". Pozostały sok wlewa się do rondla i rozpala na wolnym ogniu. Trzymaj, aż płyn się zagotuje. Jak tylko się zagotuje, wlej sok z budyniem, dokładnie wymieszaj, gotuj przez kolejną minutę i wyjmij z pieca. Bierzemy sześć porcji pięknych szklanek i wlewamy do nich sok. Otwieramy drugą torebkę budyniu, wlewamy do niej kilka łyżek mleka, mieszamy. Pozostałe mleko podgrzewamy na ogniu, po czym wlewamy do niego mleko z budyniem, dodajemy cukier i gotujemy przez około minutę. Zdjąć z ognia, lekko ostudzić, rozcieńczyć jogurtem naturalnym i wlać do szklanek na żółty budyń mleczny. Szklanki wkładamy do lodówki na cztery godziny. Po wyjęciu, przewróceniu na talerze, rozłożeniu pokrojonych kręgów świeżego kiwi.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Beztłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Kiwi - 48 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sok - 36 kcal/100g
- Gotowy budyń - 135 kcal/100g