zupa z indyka z ziemniakami

Łatwa, pożywna zupa o pysznym smaku! Najlepsza dieta to zupa. Duża ilość płynu pomaga dostosować wagę w dół. Bardzo dobrze, jeśli w zupie jest duża ilość zieleni. Gorąca zupa w zimowy mroźny dzień to świetne jedzenie, świetnie się rozgrzewa i daje siłę. Optymalny czas na" przyjęcie " zupy według kucharzy i dietetyków to 13.00. Biorąc pod uwagę wszystkie powyższe, ugotuj pyszną zupę z indyka.
MusyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 2 g
tłuszcze 14 % 1 g
węglowodany 57 % 4 g
33 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj produkty. Filety z indyka umyć i osuszyć, ziemniaki, cebulę, zioła i marchewkę obrać i umyć.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wlej wodę do rondla, podpal. Pokrój filet z indyka na małe kawałki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Filety usmażyć na patelni z odrobiną oleju.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój ziemniaki w drobną kostkę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój cebulę w kostkę, zetrzyj marchewki na średniej tarce.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    W garnku z wrzącą wodą włóż najpierw ziemniaki, a następnie smażony filet z indyka.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Cebulę i marchewkę smażymy na patelni z odrobiną oleju. Gdy zupa się zagotuje, rozprowadź naszą pieczeń.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Gotuj, dodaj sól, pieprz, liść laurowy do smaku. Dodaj również zielenie. Gotuj zupę, aż ziemniaki i polędwica będą gotowe.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Podawaj zupę na gorąco, możesz również dodać zielone warzywa do talerza. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Tusza z indyka bez skóry - 161   kcal/100g
  • Indyk II kategorii - 194   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal / 100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy