gorące kakao

Przygotuj kakao dla dzieci, ponieważ jest tak aromatyczne i czekoladowe! Niedawno przyjechała do mnie mała kuzynka. Dostałem dobrą lekcję rodzicielstwa, a ponadto nauczyłem się robić gorące kakao. Nauczyłem się robić kakao, ponieważ moja siostra używa go prawie tylko z całym jedzeniem. Sam go spróbowałem, bardzo smaczny napój, przypomina dzieciństwo. Teraz opowiem ci o bardzo prostym przepisie kulinarnym na kakao.
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 4 g
tłuszcze 17 % 4 g
węglowodany 65 % 15 g
112 kcal
IG: 33 / 0 / 67

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
zaczynamy go przygotowywać, biorąc proszek kakaowy i wlewając go do średniej wielkości pojemnika, dodając cukier granulowany według własnych upodobań. Teraz wszystko to bardzo dobrze wymieszaj, a następnie dodaj część gorącego mleko i ponownie wymieszaj. Następnie dodajemy trochę gorącego mleka i pocieramy całą naszą gnojowicę. Robimy to, aby kakao okazało się bez grudek. Następnie umieszczamy naszą masę na średnim ogniu i cienkim strumieniem wlewamy do niej pozostałe gorące mleko, mieszając kakao, doprowadzamy masę do wrzenia. Gdy kakao jest gotowe, wlej je do szklanek i udekoruj bitą śmietaną, jeśli chcesz. Możesz umieścić w słomkach kakaowych.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Kakao w proszku - 374   kcal/100g

Podobne przepisy