gorące kakao
skład / składniki
1
porcje:
gotowanie krok po kroku
zaczynamy go przygotowywać, biorąc proszek kakaowy i wlewając go do średniej wielkości pojemnika, dodając cukier granulowany według własnych upodobań. Teraz wszystko to bardzo dobrze wymieszaj, a następnie dodaj część gorącego mleko i ponownie wymieszaj. Następnie dodajemy trochę gorącego mleka i pocieramy całą naszą gnojowicę. Robimy to, aby kakao okazało się bez grudek. Następnie umieszczamy naszą masę na średnim ogniu i cienkim strumieniem wlewamy do niej pozostałe gorące mleko, mieszając kakao, doprowadzamy masę do wrzenia. Gdy kakao jest gotowe, wlej je do szklanek i udekoruj bitą śmietaną, jeśli chcesz. Możesz umieścić w słomkach kakaowych.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g