owsianka herkulesowa z jabłkami i miodem
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
teraz podzielę się z wami kulinarnym przepisem na to bardzo proste danie. Zaczynamy więc przygotowywać to zdrowe, pożywne i bogate w witaminy śniadanie, biorąc mały rondel, wlewając do niego mleko (częściej używam wody, ponieważ jest ekonomiczne) i stawiając na średnim ogniu. Gdy mleko (lub woda) się zagotuje, wlej do niego płatki owsiane, dodaj sól, cukier, zmniejsz ogień i intensywnie mieszając ugotuj owsiankę. Gdy owsianka będzie gotowa, a zajmie to około 10 minut, zdejmij ją z ognia i połóż na talerzach. Na wierzchu owsianki kładziemy jabłko pokrojone w małe kostki (lub jego połowę) i napełniamy miodem. Smacznego, zdrowego apetytu!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal / 100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Płatki owsiane - 305 kcal/100g
- Herkules surowy - 390 kcal/100g