skład / składniki
metoda gotowania
na początek myjemy mięso, usuwamy folie, wkładamy do rondla i napełniamy zimną wodą. Mięso gotujemy na małym ogniu. Gdy woda się zagotuje, posolić bulion. Zwykle mięso gotuje się przez około półtorej godziny. 40 minut po rozpoczęciu gotowania włóż korzenie do bulionu: obierz cebulę i pokrój na kilka części, obierz marchewki, umyj i pokrój na małe kawałki, pokrój pietruszkę, seler i pasternak w małe kostki.
następnie gotuj bulion na małym ogniu przez kolejne 45-50 minut. Podczas serwowania posiekaj mięso, dodaj gotowe płatki, makaron do bulionu. Ale możesz niczego nie wkładać do bulionu, ale podawać go takim, jakim jest. Możesz posypać drobno posiekaną natką pietruszki i podawać na gorąco. Jestem pewien, że twoi bliscy i przyjaciele pokochają ten bulion wołowy. Smacznego!
dostosuj objętość wody w zależności od tego, jaki bulion chcesz: bardziej bogaty lub lżejszy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina jest tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Pasternak siewny - 47 kcal/100g
- Pasternak - 47 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Korzeń pietruszki - 49 kcal/100g