dżem z pomarańczy i cytryny z cynamonem
skład / składniki
15
porcje:
gotowanie krok po kroku
na początek usuń pomarańcze cienkim nożem, a następnie pokrój owoce na 8 części, posyp cukrem granulowanym, trzymaj w tej formie, aż sok zostanie wyodrębniony z pomarańczy. Następnie dodaj sok z cytryny. Teraz zagotuj wodę ze skórką cytryny, aż stanie się miękka. Następnie umieść tę masę w pomarańczach. Teraz pokrój skórkę w cienkie paski. Gotuj pomarańcze w powstałym syropie przez kilka godzin (nie zapomnij umieścić tam cynamonu), aż dżem zmniejszy się około 2 razy. Gdy nasze owoce są już prawie gotowe, rozdrabniamy je w blenderze, dodając wstępnie pokrojoną skórkę. Zostawiamy dżem z pomarańczy, aby ugotować trochę więcej.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g