pyszny dżem owocowy bez pestek

Wspaniały talerz owoców to idealna uczta!
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 43 g
173 kcal
IG: 14 / 0 / 86

metoda gotowania

czas gotowania: 3 h

znałem ten kulinarny przepis na pyszny dżem owocowy od dawna, od mojej babci. Co roku gotowała ten owocowy przysmak na zimę. Z obfitości owoców można ugotować ten wspaniały pyszny dżem. Można go przygotować na zimę lub zjeść świeżo przygotowany. To bardzo prosty i pyszny przepis. I można go przygotować w ten sposób: należy umyć powyższe owoce, czyli jabłka, gruszki, brzoskwinie, śliwki, a także cytrynę, aby oczyścić je z nasion, a także pokroić na małe kawałki. Wymieszaj je i posyp cukrem, po czym odstaw na chwilę. Po podaniu soku owocom należy umieścić zawartość na kuchence i od czasu do czasu gotować do miękkości. Gotowy dżem owocowy należy umieścić w sterylnych słoikach i zapieczętować. Lepiej przechowywać w piwnicy. Gotowy jest pyszny i zdrowy dżem owocowy. To bardzo smaczne jedzenie zwane pysznym dżemem jest idealne do różnego rodzaju ciast. Jedz na zdrowie! Miłej herbaty dla Ciebie!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Gruszka - 42   kcal/100g
  • Gruszka suszona - 246   kcal/100g
  • Gruszki konserwowe - 76   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Brzoskwinie - 46   kcal/100g
  • Brzoskwinie w puszkach - 68   kcal/100g
  • Żółte śliwki - 45   kcal/100g

Podobne przepisy