skład / składniki
metoda gotowania
znałem ten kulinarny przepis na pyszny dżem owocowy od dawna, od mojej babci. Co roku gotowała ten owocowy przysmak na zimę. Z obfitości owoców można ugotować ten wspaniały pyszny dżem. Można go przygotować na zimę lub zjeść świeżo przygotowany. To bardzo prosty i pyszny przepis. I można go przygotować w ten sposób: należy umyć powyższe owoce, czyli jabłka, gruszki, brzoskwinie, śliwki, a także cytrynę, aby oczyścić je z nasion, a także pokroić na małe kawałki. Wymieszaj je i posyp cukrem, po czym odstaw na chwilę. Po podaniu soku owocom należy umieścić zawartość na kuchence i od czasu do czasu gotować do miękkości. Gotowy dżem owocowy należy umieścić w sterylnych słoikach i zapieczętować. Lepiej przechowywać w piwnicy. Gotowy jest pyszny i zdrowy dżem owocowy. To bardzo smaczne jedzenie zwane pysznym dżemem jest idealne do różnego rodzaju ciast. Jedz na zdrowie! Miłej herbaty dla Ciebie!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Gruszka - 42 kcal/100g
- Gruszka suszona - 246 kcal/100g
- Gruszki konserwowe - 76 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Brzoskwinie - 46 kcal/100g
- Brzoskwinie w puszkach - 68 kcal/100g
- Żółte śliwki - 45 kcal/100g