skład / składniki
metoda gotowania
gotuj piersi z kurczaka w osolonej wodzie, aż będą całkowicie ugotowane. Po wyjęciu ich łyżką cedzakową, wrzuć do durszlaka, aby nadmiar płynu był szklany. Następnie pokrój w małe paski, pieprz i sól, jeśli to konieczne. Fasola w puszkach jest podgrzewana na patelni w niewielkiej ilości oleju roślinnego. Pokrój awokado na cztery części, pozbądź się kości i posyp miąższ sokiem z cytryny, aby nie stał się czarny. Podgrzewamy tortille tortillas, układamy je na stole i kładziemy na każdej warstwie: fasolę w puszkach, pokrojone mięso z kurczaka, awokado wyjęte łyżką. Teraz lekko posyp wszystko sokiem z cytryny. Na wierzchu awokado posmaruj salsą, połóż liść sałaty, a na nim trochę kwaśnej śmietany. Tortillas natychmiast zawijamy i podajemy do stołu. Ważne jest, aby nasze jedzenie Nie zmiękło, dlatego lepiej nie przechowywać go przez długi czas, ale jeść od razu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Fasola - 328 kcal/100g
- Biała fasola - 352 kcal/100g
- Fasola ognista czerwona - 23 kcal/100g
- Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102 kcal/100g
- Awokado - 208 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Placek przaśny - 263 kcal/100g
- Tortilla żytnia - 375 kcal/100g
- Tortilla - 263 kcal/100g
- Salsa - 36 kcal/100g