grzane wino zimowe

pikantny i aromatyczny zimowy napój idealny towarzysz zimnego wieczoru! Wspaniały przepis kulinarny kuchni angielskiej-grzane wino zimowe, które znalazłem całkiem przypadkowo, wchodząc na jedno forum. Bardzo mi się podobało przede wszystkim dlatego, że wymaga minimum składników. Ponadto połączenie produktów jest tak interesujące, że bezpośrednio chcesz spróbować przygotować ten napój. Z reguły nie podaje się jedzenia do grzanego wina-jest to całkowicie oddzielny napój, który dobrze jest pić zimą, siedząc przy ciepłej baterii lub kominku (kto go ma).
MiladaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 4 g
38 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.

do przygotowania tego aromatycznego napoju potrzebujemy emaliowanej patelni. Najpierw musimy zrobić mocną herbatę. Osobiście lubię herbatę Ahmad, więc jej użyłam. Od razu mówię, że torebki z herbatą są kategorycznie odrzucane. Bez torebek-parzymy herbatę z liści herbaty bez żadnych aromatów i dodatków (powiedzmy, że klasyczna herbata). Następnie filtrujemy napar z herbaty, aby herbata nie unosiła się w produkcie końcowym. Wlej herbatę do rondla, dodaj wytrawne czerwone wino. Podpalamy i doprowadzamy do wrzenia. Teraz wlej cynamon i włóż goździki. Jeśli wydaje się, że niewiele, można dodać, to nie jest straszne. Pozwól naszemu napojowi parzyć przez około pół godziny pod pokrywką i w ciepłym miejscu. Jeśli w tym czasie grzane wino zdążyło ostygnąć, podgrzej je, a następnie wlej do kubków i pij z przyjemnością.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal/100g
  • Wina alkoholowe - 212   kcal/100g
  • Wina półwytrawne - 78   kcal/100g
  • Wina wytrawne - 64   kcal/100g
  • Wino czerwone - 88   kcal/100g
  • Czarna herbata - 0   kcal/100g

Podobne przepisy